Glen Noordwijk

Glen Noordwijk is zijn loopbaan begonnen als maatschappelijk werker, de laatste jaren als leidinggevende. Daarna heeft hij 17 jaar bij de ING-groep uiteenlopende functies gehad, waaronder op managementniveau. Hij heeft vele assurantiekantoren bijgestaan bij het ontwikkelen van hun marketingstrategie, het opleiden, coachen en trainen van hun personeel. Als adviseur is hij betrokken geweest bij diverse ict-projecten, productontwikkeling, opleidingen en marketing bij Nationale Nederlanden, Tiel Utrecht Verzekeringen en RVS.

Sinds 2004 is hij zelfstandig ondernemer en vanaf 2014 werkt hij onder de naam Business in Zicht. Als organisatieadviseur en interim-manager begeleidt hij bedrijven bij de opzet en ontwikkeling van hun organisatie.

Tot zijn klantenkring behoren:

  • Starters die hij helpt hun bedrijf op te starten. Hierbij besteedt Glen Noordwijk veel aandacht aan het businessplan: ondernemersvorm, producten en diensten, doelgroepbepaling en marketingtools.
  • MKB-Ondernemers die al enige jaren werkzaam zijn en vastlopen of een andere koers willen bewandelen. Zij vinden in Glen Noordwijk een uitstekende sparringpartner en bron van kennis en ideeën. Als interim manager veranderingen implementeren behoort ook tot zijn competenties.
Glen Noordwijk

Twee voorbeelden uit de werkpraktijk van Glen

I
Interim-manager bij een zorginstelling met de volgende opdrachten:
- declaratiesysteem richting het Zorgkantoor verbeteren;
- adviseur van bestuurder/directeur;
- coaching van managers voor zakelijker taakinvulling en de daarbij behorende voorbeeldfunctie;
- locatiemanager, 60 fte voor ongeveer 90 bewoners; verantwoordelijk voor verbouwing van de locatie met 35 bewoners, dit werd het paradepaardje van de instelling;   verbetering van de beveiliging incl. camerasysteem en cultuurverandering bij het personeel;
- hoofd P&O;
- opleidingstrajecten en beoordelingssysteem opgezet en verbeterd;
- medewerkerstevredenheidsonderzoek geïnitieerd en uitgevoerd in samenwerking met een extern bureau;
- ziekteverzuim aangepakt: een daling gerealiseerd van meer dan 50% in 9 maanden, een substantiële reductie van de personeelskosten;
- organisatie van conferenties en een personeelsfeest.

II
Begeleiding van een therapeut die niet wist hoe zij haar sterk dalende omzet van een impuls moest voorzien om weer nieuwe klanten binnen te halen. De therapeut is weer full time aan het ondernemen. Zij kan weer volledig in haar levensonderhoud voorzien.

Glen voert in de loop 2016 in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam een aantal haalbaarheidsstudies uit voor MKB-bedrijven.

Oprichter Conn-X-e

In 2015 is Glen Noordwijk als mede-oprichter gestart met het succesvolle ondernemersnetwerk Conn-X-e. Een groep ondernemers in de Haarlemmermeer die wekelijks bijeenkomen om hun krachten te bundelen en kennis te delen. Zij treden als ambassadeur voor elkaar op en realiseren daardoor extra omzet.

Door het succes van Conn-X-e starten we in 2016 de vestiging Nieuw-Vennep en Leiden. Daarnaast starten wij binnenkort een vestiging Conn-X-e XL, een netwerk voor MKB-ondernemers met tenminste 5 medewerkers.